Vujošević: Očekuje nas težak posao

0

Vujošević je podsetio da su Francuzi plasman u Evroligu obezbedili odličnim partijama u kvalifikcijima.

"Orlean je eliminisao slavni Beneton iz Treviza, što je podatak za respekt. Niko se u Evroligu nije plasirao slučajno i uz dozu sreće", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u pres centru dvorane "Pionir".

On je napomenuo da je francuski predstavnik prepoznatljiv po veoma čvrstoj odbrani, koja je specifična i prilagođena kvalitetima raspoloživog igračkog kadra.

"U napadu se prvenstveno oslanjaju na realizaciju dva kvalitetna američka šutera, Ostina Nikolsa i Sedrika Benksa, dok ih ostali prvotimci uspešno prate", naveo je Vujošević.

Prema njegovim rečima, očekivanja da se Partizan plasira među 16 najboiljih timova na "Starom kontinentu" su "nerealna", ali će "crno beli" pokušati da još jednom iznenade sve. Već na startu takmičenja, u mnogome promenjeni tim Partizana suočio se sa dodatnim problemima, kao što su težak raspored i odličan start jednog od glavnih rivala za četvrtu poziciju u grupi, Lijetuvos Ritasa.

"Odmah nakon povratka sa turneje po Americi igrali smo sa Unikahom u Beogradu. Da je ishod meča bio identičan, a da se igralo u Malagi, poraz nam ne bi tako teško pao", naglasio je Vujošević i podsetio da su Beograđani minula dva meča odigrali na gostovanjima u Istanbulu i Zadru. 

 

Trener Partizana je pozvao navijače trofejnog kluba da još jednom zdušno podrže ekipu i da sutra budu i uz košarkaše i uz fudbalere "crno-bele" porodice, koji igraju meč četvrtog kola J grupe Lige Evrope protiv belgijskog Briža. 

Trener košarkaša francuskog Orleana Filip Evr istakao je da će atmosfera u dvorani Pionir predstavljati test za nervni sistem njegovih pulena.

"Svi u Evropi znaju kakvu p odršku imaju igrači najtrofejnijeg srpskog kluba na domaćem terenu. Svake godine Beograđani imaju mlad tim od koga se ne očekuje puno. Talentovani igrači, međutim, vrlo brzo pokažu kvalitet i odlični rezultati ne izostaju", rekao je Erv.

U timu Partizana sutra u dvorani "Pionir" od 20.45 časova neće biti povređenog kapitena Petra Božića, dok je nastup Dušana Kecmana pod velikim znakom pitanja, pošto je proteklih dana imao povišenu temperaturu i stomačni virus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here