Vukolić: Privedene 34 osobe, osam primljeno u Urgentni centar

0

"Tokom utakmice i posle završetka, jedna osoba se samopovredila, jednoj je pozlilo, a jedna je lakše povređena", kazao je Vukolić.

On je rekao da je, zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Sektora za vanredne situacije, "incident paljenja stolica brzo saniran". O tome će se, dodao je, obaviti uviđaj, a osumljičeni će, posle njihove identifikacije i konsultacija s nadležnim tužilaštvom, biti procesuirani u skraćenom postupku.

 

"Šest osoba je privedeno zbog lomljenja stolica, jedna je privedena zbog unošenja baklje, dve zbog narušavanja javnog reda i mira I unošenja alkohola, jedna zbog tapkanja karata, a jedna zato što je utrčala na teren", rekao je Vukolić.

 

On je rekao da su pripadnici policije na severnoj tribini stadiona, prilikom kontradiverzionog pregleda, pronašli više desetina dimnih uložaka, baklji i drugih pirotehničkih sredstava.

 

Policija intenzivno radi na identifikaciji osoba koje su lomile i palile stolice na stadionu i protiv njih će biti preduzete odgovarajuće mere u skladu sa zakonskim propisima s obzirom na to da, kako je rekao Vukolić, postoje elementi krivične odgovornosti.

 

"Pronađeno je više od 60 komada pirotehničkih sredstava i protiv organizatora utakmice će biti preduzete odgovarajuće mere u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja, zbog propusta u organizaciji", kazao je Vukolić. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here