Tanjug

Ministar je ukazao da je obezbeđenje gej parade Ministarstvo unutrašnjih poslova koštalo oko tri miliona evra i da je bilo angažovano skoro 6.000 policajaca.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je Srbija tokom jučerašnjih dešavanja pokazala da je funkcionalna i organizovana država, snažna i sposobna da sprovodi svoje odluke i koja je u stanju da pruži punu bezbednost svojim građanima.

– Nijedan građanin nije povređen, a 13 policajaca je lakše povređeno, 87 lica je privedeno, protiv 11 su podnete krivične prijave, ostale će biti prekršajne. Ni jedan jedini građanin nije povređen. Srpska policija je pokazala da je u stanju da sprovede naređenje predsednika Aleksandra Vučića da svi građani Srbije moraju da budu bezbedni i da njihova prava moraju da budu ispoštovana. Odluku da nema šetnje sproveli smo, hodali su tačno 150 metara od Ustavnog suda do Tašmajdanskog parka – rekao je Vulin na TV Pink, preneo je Tanjug.

Ukazao je da državi nijedan ambasador nije naredio šta da radi i da je Srbija pokazala da je organizovana i uspešna.

– Politikanti iz Dveri, Zavetnika, kako god da se zovu, pokušali su sve ovo da iskoriste. Predsednik Aleksandar Vučić im je pokazao kako se ponaša država i državnik i ogromna većina građana je to podržala, jer je videla da može da veruje svojoj državi – kazao je ministar.

Vulin je naglasio da je predsednik Vučić jedini političar koji gej paradu nije iskoristio za politikantstvo i nije dozvolio da ta nametnuta tema postane jedina stvar u našim životima, kada imamo ozbiljnije teme “energetsku krizu, probleme sa Šiptarima na Kosovu i Metohiji, ugrožavanje Republike Srpske”.

Ukazao je da je obezbeđenje gej parade Ministarstvo unutrašnjih poslova koštalo oko tri miliona evra i da je bilo angažovano skoro 6.000 policajaca na koje je ponosan, jer su profesionalno odradili svoj posao i sačuvali ličnu i imovinsku bezbednost svakog čoveka.

Ministar je istakao da je jedan policajac udaren lopatom u slepoočnicu i da bi bio usmrćen da nije imao šlem.

Ministar je objasnio da je šetnja Evroprajd 2022 bila zabranjena, ali da je koncert bio dozvoljen i da je policija obezbedila trasu od mesta okupljanja do Tašmajdana gde se koncert održavao.

– Organizatori su tražili da prođu čitavim Bulevarom kralja Aleksandra da se spuste na koncert, policija je rekla ne dolazi u obzir. Nema šetnje, možete da se okupite ispred Ustavnog suda, odmah prođete kroz park kod crkve Svetog Marka i najbezbednijom i najkraćom rutom ulazite na koncert. Može sada neko da zloupotrebljava, da se igra, radi šta hoće, ali tako je bilo, 150 metara. Juče smo imali promociju potporučnika. Ima li lepše, je l ima lepšeg događaja. Po prvi put smo imali Formulu 1 u Beogradu, pa zar nije divno, porodični praznik. Ne, umesto toga mi raspravljamo o tome da li ćemo dozvoliti gej paradu i da li će neko nekome razbiti glavu. Sreća, pa imamo državu i pokazali smo da imamo državu, sva prava su zaštićena, kad smo rekli nema šetnje – nema šetnje – izjavio je ministar unutrašnjih poslova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here