Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić meta narko-klanova, jer razbijanjem klana Belivuk-Miljković “oni nisu samo izgubili novac, već im je prvenstveno oteta regrutna baza”.

– Uvodeći ovu akciju i insistirajući da se ona bezrezervno sprovede, predsednik Vučić im je oteo regrutnu bazu. Oni su ovde regrutovali našu decu da vrše različita krivična dela – rekao je Vulin tokom sednice Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije.

On je dodao da je ta grupa “ubijala ne samo u Srbiji, već i u drugim zemljama, i to ne samo balkanskim”.

Кako je rekao Vulin, otimanje regrutne baze je najsnažniji udarac koji je zadat kavačkom i škaljarskom klanu koji “regrutovanu decu koriste kao potrošnu robu, jer je dobar deo njih ubijen od strane ovih klanova”.

Vulin je istakao da je dokazan veliki broj krivičnih dela ubistava koja su počinili i naglasio da će biti “razočaran i iznenađen” ukoliko svi pripadnici ovog klana ne dobiju doživotne kazne zatvora.

On je naveo da je policija tokom ove godine otkrila 21 organizovanu kriminalnu grupu i uhapsila oko 150 osumnjičenih da su njihovi članovi.

Dodao je da će ova godina u odnosu na 2019. godinu koja je bila “istorijska po zapleni narkotika”, biti rekordna, ali i baveo da u tom smislu nikada nije zadovoljan i da policija mora više da se posveti pronalasku ilegalnih laboratorija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here