Z Z Top nije impresionirao

0

 

U okviru jesenje turneje pod nazivom "Z Z Top Double Down Live", čuveni "bradati rokeri” svratili su i u Beograd, pa je ovdašnja publika prvi put imala priliku da uživo čuje hitove koji su obeležili četiri decenije dugu zajedničku karijeru gitariste Bilija Gibonsa, basiste Dastija Hila i bubnjara Frenka Berda.

 

Za podizanje atmosfere bio je zadužen beogradski bluz-rok sastav "Texas Flood" koji je nastupio kao predgrupa i ostavio sasvim solidan utisak, uprkos tome što je bio veoma loše ozvučen.

 

A onda su se na bini pojavile kultne "bradonje" iz Hjustona dočekane ovacijama poluprazne "Arene". Očekivao se spektakl dostojan renomea benda!

 

Krenuli su lagano, svirajući hitove sa svojih prvih albuma, ali je publika zbog nedopustivo lošeg ozvučenja i ne baš energičnog izdanja muzičara ostala u velikoj meri ravnodušna.

 

Bili Gibons, koji je zbog svog prepoznatljivog stila sviranja postao "živa legenda," pokazao je i ovaj put da je vremenom sazreo u vrlo iskusnog šoumena. Naučio je nekoliko rečenica na srpskom, pa je publiku pokušao da "osveži" ćaskanjem sa svojom zgodnom "prijateljicom" iz Beograda. I uspeo je u tome, pokazaće se – samo kratkotrajno.

 

 

Usledile su široj publici poznatije pesme poput "Got me under the presure", "Pincushion", "Sharp dressed man" i druge.

 

Pesme "Legs", "Gimme all your lovin" pratili su video spotovi sa stilizovanim automobilima i ženskim heroinama, koji su postali jedan od simbola muzičke televizije MTV i 1980-tih učvrstili ikonografski izgled članova grupe – dvojica sa bradama, Gibons i Hil i treći Berd (Brada) bez brade.

 

Ipak, reakcija publike, iz već pomenutih razloga, ostala je na daleko manjem nivou od one koja je pratila nastupe grupa kao što su "Whitesnake" ili "AC/DC"

 

Za kraj su, kako je to i običaj, ostavljene najenergičnije numere – "Gimme all your lovin’", "Sharp dressed man", "La Grange" i "Tush" – što je definitivno popravilo utisak i atmosferu među fanovima čuvenih "bradonja" konačno dovelo do tačke usijanja.

 

Na kraju, ipak, ostaje utisak da je moglo mnogo, mnogo bolje…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here