Za Božić spremno 1.500 badnjaka

0

Beta/S.Đ.
 

U Sabornoj crkvi Svetog Save u Njujorku vernici su se, posle nedeljne službe, okupili u crkvenoj sali kako bi svi zajedno pravili snopiće badnjaka za Badnje veče. Otac Đokan Majstorović, starešina crkve, kaže da će ti snopići biti blagosiljani za Badnje veče i onda podeljeni parohijanima u crkvi, kao što se radi i u Beogradu.

– Treba napraviti oko 1.500 snopića, a danas smo napravili oko 700. Sledeće nedelje ćemo nastaviti i nadamo se da ćemo napraviti isto toliko – veli on i dodaje da je u crkvi na službi bilo oko 120 ljudi, a u sali oko 10-15 ljudi i da je atmosfera, dok su se pravili badnjaci, bila baš lepa.

U crkvenoj sali takođe će biti organizovan i doček srpske Nove godine u utorak 13. januara sa početkom u 20 časova. Ulaz će biti 50 dolara, a to uključuje šampanjac, meze i kolače. Nastupiće Vladan Mijatović, poznati srpski kompozitor i muzičar, koji je nedavno nastupio u Karnegi holu u Njujorku, i njegovi prijatelji, a na repertoaru će biti srpska pop, rok i tradicionalna muzika.

Za sve informacije zainteresovani mogu pozvati (212) 242-9240.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here