Za Cecu kao za dva piva!

Samo se za Cecu i parking plaća karta u Guči
 

– Ceca nije najskuplji izvođač koji je nastupao u Guči! Iz dosadašnjeg iskustva pokazalo se da je ona favorit i garant uspeha, mamac za publiku, pa će zbog nje doći i mnogi koji nisu planirali da posete Sabor. Mi imamo obavezu da se iz godine u godinu trudimo da raste interesovanje publike za Sabor. Iako je kriza i mnoge manifestacije u Srbiji beleže gubitke, mi uspevamo da opstanemo i budemo još bolji. Smatram da pevač koji ima uvek rekordnu posećenost zaslužuje da ga ponovo dovedemo – kaže za "Vesti" Dobrivoje Marinski, direktor produkcije 54. Dragačevskog sabora i objašnjava zašto će se samo za njen koncert naplaćivati ulaznice.

 

Domaćin pesnik

Domaćin ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči biće Radomir Andrić (70) predsednik Udruženja književnika Srbije. On je rođen u Ljubanjama kod Užica, a pored poezije piše prozu, književnu kritiku i esejistiku. Njegove pesme su prevedene na: italijanski, španski, francuski, engleski, ruski, rumunski, makedonski i slovenački jezik.

– Osim parking mesta, na Saboru ćemo jedino naplaćivati karte za Cecin koncert. Cena ulaznice je 4, 3 evra koliko koštaju dva piva. Nećemo mi od karata imati nikakvu dobit, ali će se održati kontinuitet i namiriti silni troškovi. Osim toga 20 odsto novca od prodatih ulaznica daćemo u humanitarne svrhe za pomoć ugroženima u nedavnim prirodnim katastrofama u opštini Lučani, kada su klizišta nanela veliku štetu ovom kraju. Inače, i pre dve godine da podsetim, plaćala se karta za Cecin koncert u Guči.

Ceca i Manjifiko po drugi put pevaju u Guči, a Miroslavu je ovo treće gostovanje. Zar na estradi nema drugih pevača koji zaslužuju da imaju koncert na Saboru i ima li Ilić protekciju, jer ste vi njegov menadžer?
– Navedite mi ime pevača koji bi doveo publiku u tolikom broju, ko poseduje harizmu i ima hitove kao Miroslav. On će u nedelju kada praktično svi napuštaju Sabor da zadrži 10.000 ljudi svojom pesmom. Njega vole i stari i mladi, to potvrđuju naše ankete među saborašima. Malo je izvođača koji to mogu, izbor je veoma sužen. Igrom slučaja jesam menadžer Ilića, ali nema tu nikakve protekcije. Bio bih u većem problemu da dovedem nepoznatog, nedovoljno iskusnog pevača i kažem da je dobar izbor. Sa Miroslavom idemo na sigurno, bio ja njegov menadžer ili ne! A, i naš je komšija iz Mrčajevaca koji je uvek prisutan na Saboru.

Zašto nema mesta za pevače poput Snežane Đurišić, Vesne Zmijanac ili Lepe Lukić?
– Ne znam za prethodne godine dok nisam bio direktor produkcije da li ih je neko zvao ili ne, ali nisam siguran da li bi oni doveli 15.000 posetilaca.

Znači li to da ćemo ubuduće na Saboru slušati samo Cecu i Miroslava?
– Ne, pratićemo i osluškivati mišljenje publike i to nam je pokazatelj koga da dovedemo. Znate, i do sada sam bio na meti kritika i napada. Kada pozvali Gorana Bregovića kroz medije smo trpeli prozivke, a pokazalo se da je zbog njega došlo više od 5.000 Francuza. Brega je napravio super atmosferu na koncertu i opravdao svoje gostovanje.

 

Devojčice trubači

U omladinskoj kategoriji, gde su takmičari do 18 godina, nadmetaće se 13 orkestara, dok će u pionirskoj (do 15 godina) biti tri orkestra. Kako su organizatori saopštili, na njihovu veliku radost, među takmičarima ima i nekoliko devojčica trubača. A, na međunarodnom takmičenju u Guči učestvovaće orkestri iz Makedonije, Slovačke, Italije, Francuske, Moldavije, Slovenije i Poljske. Mladi trubači svoje umeće pred žirijom pokazaće u četvrtak 7. avgusta, isto veče na glavnoj pozornici održaće se međunarodno takmičenje trubačkih orkestara.

Program

U četvrtak 7. avgusta koncert će održati Elvis Ajdinović, a od 23 sata zapevaće Ceca. Za sutradan je zakazan kulturno-umetnički program gostiju iz inostranstva, kao i koncert Dejana Petrovića i njegovog Big benda. Vrhunac Sabora trubača u Guči je takmičenje seniorskih trubačkih orkestara Srbije, koje se tradicionalno organizuje subotom, a na kome će učestvovati 17 orkestara. U izuzetnoj konkurenciji orkestri će se boriti za titulu najboljeg trubača, najboljeg orkestra, prve trube po oceni žirija publike, te za nagradu "Profesor Miodrag Vasiljević – Od zlata jabuka", za najizvornije muziciranje i mnoge druge. U nedelju u podne održaće se koncert pobedničkih orkestara Sabora, a uveče će zapevati Manjifiko i Miroslav Ilić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime