Ništa ne ulepšava balkon kao cveće. Želite da ukrasite balkon cvećem ai ne znate koje cveće uvek uspeva i traži vrlo malo nege. Da ne biste mozgali, mi vam pomažemo kod izbora.

1. Dan-noć

 

Ova biljka će uspeti na svakoj vrsti tla. Vrlo je zahvalno i najčešće je posađena vrsta u parkovima i vrtovima.  Osim jednobojnih, postoje i sorte sa cvetovima u kombinaciji dve ili više boja. Ne traži previše nege i idealna je za vaš balkon.

2. Pelargonija
Ova biljka je takođe poznata po svojoj otpornosti. Za rast joj treba sunčano stanište, ali ne direktno, neophodno je da je zaštićeno od direktnog podnevnog sunca. Kako bi lepo rasla obavezno joj uklanjajte osušene i požutele listova kako se ne bi razvile bolesti. Pelargonije treba redovno da zalivate, ali je potrebno ostaviti zemlju da se prosuši između dva zalivanja.

3. Begonija

Ova grmolika biljka zahteva sunčano do polusenovito stanište. Kako bi biljka opravdala svoj latinski naziv semperflorens što znači stalnocvatući, potrebno ju je redovno prihranjivati. Između dva zalivanja preporučuje se da se zemlja lagano prosuši.

4. Kadifa

Jedna od najpopularnijih biljaka, što zbog svoje ljupkosti, što zbog malih zahteva kada je u pitanju uzgajanje. U kakvu god zemlju je posadili, ona će uspeti. Kadifa je balkonsko cveće bogate cvatnje lepog cveta koja traje celo leto. Kadifa će najlepše rasti u sunčanom do polusenovitom staništu. Ako želite da vam cveta, obavezno joj uklanjajte osušene cvetiće i redovno ih zalivajte.

 

5. Petunija

Jedna je od najpoznatijih vrsta za uređenje balkona. Ova prepoznatljiva biljka dolazi u mnogo oblika i boja cveta. Cveta od juna do septembra, a potrebno joj je polusenovito stanište te propusni. Zbog njenih nežnijih cvetova, treba paziti da ne bude previše na vetru. Negujte ih redovnim zalivanjem i dodavanjem djubriva koja sadrže nizak procenat azota a više fosfora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here