Za Doboj otišlo 40 tona pomoći

0

Vozači Darko i Bato sa pomagačima
 

U prvoj nedelji prikupljenu pomoć poslali su za Doboj (pun kombi sa velikom prikolicom) i Šabac (25 paleta koje su utovarene na kamionu koji je krenuo iz Diseldorfa).

Pomoć koju su prikupili prethodnih dana, u petak poslepodne utovarili su na šleper koji je poslat ponovo za Doboj, grad koji je stradao u poplavi. Radi se o 40 tona hrane, pića, higijenskog i sanitetskog materijala, kao i garderobe.
 

Ponovo najaktivniji u prikupljanju pomoći bili su: Prota Jovan Marić (SPC), Nenad Romić (FK Jugoslavija), Tomislavka Vulin – Mijatović, Milan Nedić, Mijo Gajić (KUD Jelek) i Nenad Vučković (KUD Borac). Oko pakovanja i utovara poslednje pošiljke najviše su se angažovali: Desa Milovanović, Suzana Marajn, Ivanka Božić, Vesna Stipić, Tomislavka Vulin Mijatović i Rosanda Mlađenović (na slici).

Ovo je bila poslednja pošiljka iz Vupertala. Akcija sakupljanja pomoći u robi se prekida, ali će se i dalje sakupljati novčana pomoć koja će biti predata crkvenoj opštini u Vupertalu.  Crkva će tu pomoć proslediti u mesta gde za to bude bilo potrebno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here