Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Totenhema na neverovatan način su došli do pobede u Lesteru 3:2 u odloženoj utakmici 17. kola Premijer lige.

Sve do šestog minuta nadoknade “lisice” su bile na pragu pobede, vodile 2:1, a onda se desilo rezervista Stiven Bergvajn.

Za samo dva minuta, u 96. i 97. minutu, Holanđanin je poput brzog voza proleteo kroz obranu Lestera i doneo preokret za pamćenje.

Taman kada se sudija Mos spremao da svira kraj, Bergvajn je, nakon što je ušao u 79. minutu, bio brži i od pištaljke dva puta.

Prvo je iskoristio loš prijem saigrača Doertija, a onda u sledećem napadu, kada su igrači Lestera pogrešili već na centru, pobegao celoj odbrani rivala i pogodio za veliko slavlje Antonija Kontea i svih sa klupe i na terenu “pevaca”.

A malo je falilo da Italijan zabeleži prvi poraz u Premijer ligi od dolaska u severni London.

Promašivao je Totenhem, pre svih Hari Kejn, koji je istina upisao jubilej i 250. gol u klupskim takmičenjima, ali je mogao i morao mnogo više.

Promašivao je zicere, pogodio prečku, ispucavao se iz daljine, a “lisice” su između toga složile dve kontre preko Patsona Dake i Džejmsa Medisona i delovalo je da će upisati pobedu.

Međutim, tako nije mislio Bergvajn..

Totenhem se sada potpuno vratio u gornji dom, peti je sa bodom manje od Vest Hema, ali ima i tri meča manje, a od trećeplasiranog Čelsija osam manje i čak četiri utakmice manje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here