Za poraz Islamske države neohodno…

0

On mora da se skloni: Sirijski predsednik Bašar al Asad
 

Američka medijska kuća "Si-En-En", pozivajući se na višerangirane zvaničnike, navodi da je Obamin tim za nacionalnu bezbednost tokom protekle sedmice održao četiri sastanka na kojima je govoreno o tome kako se uklapa strategija administracije prema Siriji sa oružanom kampanjom protiv "Islamske države".

 

"Predsednik je od nas zatražio da ponovo razmotrimo mogućnosti kako se uklapaju kampanja protiv islamista i politika prema Siriji. Dugoročni problem Sirije sada je prožet realnošću prema kojoj da bi porazili Islamsku državu, ne treba samo da militante porazimo u Iraku, već i u Siriji", istakao je višerangirani zvaničnik.

 

Zvaničnik iz Saveta za nacionalnu bezbednost izjavio je da se strategija prema Siriji nije promenila, te naglasio da se Obamim tim za nacionalnu bezbednost često sastaje kako bi utvrdio koji je najbolji način za vršenje strategije utvrđene za suprostavljanje "Islamskoj državi" u Iraku i Siriji "putem vojnih i drugih napora".

 

Podsećajući da je Obama izneo jasan stav da je Asad izgubio legitimitet, zvaničnik je dodao da, pored napora da se izoluje i sankcioniše sirijski režim, administracija sa saveznicima radi na jačanju "umerene opozicije".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here