Lična arhiva
Hendikep pobedio talentom: Aleksandar Smukov

Porodica Lasica iz Videna u Švajcarskoj obradovala je sa 300 evra petočlanu familiju Smukov iz Dobrinaca kod Rume. U kratkoj poruci redakciji “Vesti” Nevenka Lasica je navela: “Veliki pozdrav svima u redakciji, a Smukovima mnogo poljubaca. Ovo je mala pomoć da proslave Uskrs.”

Na donaciji je, plemenitoj porodici, beskrajno zahvalna Aleksandra Smukov, majka dugogodišnjeg štićenika “Vesti” Aleksandra kome su amputirana oba oka. Ona kaže da je pomoć tih divnih ljudi dragocena, da dolazi u pravi čas i da im mnogo znači.

– Porodica Lasica je stalno uz nas, još od kada je Aleksandar počeo lečenje. Hvala im neizmerno na donaciji i podršci koju nam pružaju svih ovih godina – priča Aleksandra.

Njenom sinu su zbog tumora još kao dečaku amputirana oba oka.

Prošle godine je, upisom na Fakultet političkih nauka ostvario svoj san i već dao prve ispite. Mama i tata Duško su ponosni na njegove uspehe. Ovim brižnim roditeljima život je težak. Imaju i starije bliznakinje Ivanu i Nikolinu, obolele od cerebralne paralize. Uz njih su stalno.

– One su u pelenama, treba ih presvući i nahraniti. Ima dosta posla oko njih i u tome mi prođe maltene ceo dan. U svemu mi pomaže i suprug. On ima slabo srce i lako se umara, pa jako brinem za njega – kaže ona.

Aleksandar je svoj hendikep nadmašio izuzetnim talentom u svemu čemu je posvećen. Radi na računaru, igra šah, vozi bicikl, pliva, izlazi, voli muziku, a član je i reprezentacije u pikadu.

Ovom mladiću su pre više od deset godina, kada je zbog malignog tumora očiju morao na lečenje u inostranstvo, pomogli naši humani zemljaci. I pored napora lekara, ostao je bez vida. Njegova majka nema dovoljno reči da se zahvali svim dobrim ljudima koji su donirali njenom sinu. Pomoć ovoj porodici i dalje je potrebna.

Kontakt

Plemeniti čitaoci “Vesti” koji žele da pomognu ovoj porodici mogu to učiniti putem telefona Smukov Aleksandre na broj: +381 64 318 79 86 ili uplatom na žiro račun Vojvođanske banke: 325930060003861068.