Za zaboravljene daje tri slike

0

Tomislav Paunković ostvaruje svoj san
 

Posle toga, od 4. do 16. avgusta Paunković će izlagati u beogradskoj galeriji Singidunum a od 4. do 18. septembra u Kunsthalle u Kemptenu.

– Ostvaruje se ta moja želja da izlažem u kolevci flamanskog slikarstva, jer sam 2012. izlagao u Antverpenu u Belgiji i za 12 dana trajanja izložbe mnogo ljudi je videlo moje radove. Izložba u Amsterdamu, koju bi trebalo da otvori Milan Vico, ambasador Republike Srbije u Holandiji, realizovana je zahvaljujući umetničkom agentu Helen van Balen. Zanimljivo je da je Helen van Balen iskoristila činjenicu da se moj rođendan 15. jul poklapa sa danom rođenja slavnog Rembranta i da je između ta dva datuma prošlo 350 godina. Polovina od dvadesetak mojih slika na izložbi u Antverpenu rađena u stilu starih majstora flamanskog slikarstva, a Rembrant mi je poslužio kao inspiracija za njihovo stvaranje – ističe Paunković.
 

Jedno do dela u flamanskom stilu

Umetnik kaže da želi da po jednu sliku sa svake od ove tri izložbe u Antverpenu, Beogradu i Kemptenu proda i taj novac namenio je nekom napuštenom i od drugih zaboravljenom starom čoveku kome je sve uništeno u ovim poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj. Tomislav Paunković kaže da su ga ta prirodna katastrofa i njene posledice inspirisale za novi ciklus slika pod imenom "Zaboravljeni".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here