Zabava uz roštilj i svadbarac

0

Zajednička slika obe škole
 

Po veoma lepom vremenu, od samog jutra krčkao se kotlić sa svadbarskim kupusom, kojeg je spremila i kuvala Gordana Kalinić predsednik školskog odbora iz Ucvila a za decu je bio pri ruci i roštilj sa njihovim omiljenim kobasicama. Takođe su vredne majke spremile brojne kolače.

 

– Po prvi put deca naše dve škole su se družila. Cilj je da se naša deca i roditelji što bolje upoznaju i da se sve škole iz kantona St. Galen i okoline u što većem broju druže, ne samo danas nego i ubuduće i da se taj vid saradnje proširi – kazala je Gordana Kalinić, predsednik školskog odbora u Ucvilu, rodom iz Stamnice kod Petrovca na Mlavi.

– U planu je da kanton Bern napravi na proleće jednu veliku priredbu, gde će učestvovati naša deca iz Soloturna i jedna grupa iz Argaua, a gde će biti gosti i naša srpska deca sa roditeljima iz kantona St. Galen. Na toj "igrarijadi", deca bi se zabavljala ali sam mislila da sve tu uključimo i roditelje – kaže za "Vesti" Jasmina Delić, rukovodilac aktiva srpskih učitelja u Švajcarskoj.

Druženje je trajalo do pred veče, kada su se roditelji i deca razišli svojim kućama.
 

Stižu udžbenici

– Mi smo prvi koji smo naručili knjige u našoj školi a i škola iz Ucvila je takođe naručila posle nas, a odobrilo ih Ministarstva za kulturu i obrazovanje Republike Srbije, tako da naše dve škole rade po istom programu – kaže za "Vesti" sekretar školskog odbora Dragan Vasiljević, rodom iz sela Kožuhe kod Doboja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here