ATAImages
Predstavili program: Organizatori festivala

Herceg Novi bogatiji je za još jedan festival, to je grad koji živi tokom čitave godine, zahvaljujući brojnim kulturnim i sportskim aktivnostima koje se ovde tradicionalno odvijaju. Zvezdano nebo, mesečinom obasjani Herceg Novi, dečja graja na skalinama i 30 nezaboravnih večeri učiniće ovo leto posebnim, kažu organizatori Famildž Fun festa, koji se ove godine prvi put održava. Otvaranje je planirano za 7. jul, a direktorka Turističke organizacije Herceg Novi Milja Vitorović rekla je na konferenciji za novinare da će festival biti održan na više lokacija duž obale Herceg Novog. U fokusu će, kako je navela biti deca, ali biće sadržaja za sve starosne grupe.

– Herceg Novi je prepoznat kao grad festivala i raznih manifestacija. Naši gosti su 40 do 50 odsto uglavnom porodice, pa nam je bio cilj da razvijamo sadržaje u smeru koji bi zadovoljio njihova interesovanja. Potrudili smo se da kreiramo kvalitetan sadržaj koji će svi turisti, a i meštani, moći da proprate mesec dana – rekla je Vitorovićeva.

Kako je objasnila, tokom festivala posetioci će moći da uživaju u filmskim projekcijama, muzičkim programima, maskenbalima kao i brojnim drugim sadržajima. U muzičkom delu festivala nastupiće ABBA tribute band, Magazin i brojni lokalni izvođači.

– U program festivala uključena su talentovana deca iz Herceg Novog koja se bave glumom, muzikom i plesom. Mogu da najavim gostujuću predstavu “Lepotica i zver”, koja je pravi užitak za celu porodicu.

Zaštitno lice festivala je Bjondina, kako se u Boki kaže za plavokose devojke.

– Bjondinu smo predstavili kao veselu, bezbrižnu devojčicu iz Herceg Novog koja uživa u svim čarima tog grada. Inspiracija mi je zaista bila plavokosa devojčica koju sam srela na hercegnovskim skalama.

Herceg Novi će tako i ovom manifestacijom još jednom opravdati epitet grada kulture.

Sa Bregom u Novu godinu

Vitorović je istakla da je Herceg Novi grad koji živi i zimi i da je ovaj festival korak ka osmišljavanju celogodišnjih programa za sve turiste i meštane.

– Cilj nam je da bude što više festivala i događaja kao što je tradicionalni Praznik mimoze – kaže Milja Vitorović.

Ona je najavila da će za doček Nove 2024. godine posetioce u Herceg Novom zabavljati Goran Bregović sa orkestrom za svadbe i sahrane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here