Vesti
Sala u Bonirigu je bila ispunjena do poslednjeg mesta

Posle godinu dana pauze, izazvane pandemijom korone, Lovačko društvo “Zastava“ organizovalo je velelepni banket u Sportskom centru Bonirig.

Sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a celovečernji program omogućio je gostima zabavu kao u stara dobra vremena.

Goste su prvo pozdravili starešina kabramatskog hrama protojerej Đuro Đurđević i starešina liverpulskog hrama otac Aleksandar Milutinović. Potom su na scenu stupili folkloraši “Ravne gore” i KUD Karađorđa. Prikazanim spletovima igara podigli su prisutne na noge.

Folkloraši na sceni

Predsednik “Zastave“, Milan Kalanj, obratio se prisutnima i zahvalio centru iz Boniriga na gostoprimstvu i višegodišnjoj saradnji.

Kalanj je uputio reči podrške svim prijateljima i organizacijama s kojima je društvo uspostavilo blisku saradnju, a to su klubovi Beli orlovi, Orlovi Sidnej, kao i Udruženje logoraša.

– Smisao i cilj našeg postojanja najbolje je izražen kroz prijateljske odnose s organizacijama koje rade na očuvanju i jačanju srpske zajednice – naglasio je Kalanj.
On se potom osvrnuo na rad i projekte “Zastave“.

Članovi uprave Zastave

– Moram napomenuti da su večeras prisutni specijalni gosti, predstavnici iz Shooters, Fishers & Farmers Partije, poštovani članovi vlade Mark Banisiak i Robert Despotovski. Veoma cenimo njihovu podršku, pruženu pri osnivanju kluba. Prošle godine, proširili smo obim poslovanja otvaranjem “Zastava pištolj kluba“ koji uspešno napreduje. Radimo i na ostvarivanju saradnje s domaćim proizvođačima oružja, Zastava Kragujevac i Tehnički Remont Bratunac iz RS. Cilj je da omogućimo dostupnost srpskog oružja na lokalnom tržištu. Uz to, svesni smo da svet ostaje na mladima i aktivno se trudimo oko angažovanja mlađih generacija – zaključio je Kalanj.

Članovi FK Orlovi Sidnej

Vrhunski štimung

Estradni umetnik Radovan Đuričić, koji je i član UO “Zastave“, vodio je celovečernji program, a na kraju višesatnog druženja održana je bogata nagradna igra. Orkestar Dragana Vujadinovića s pevačima Zoretom i Radovanom Đuričićem, uz pratnju klavijaturiste Gorana Zarića, priredili su vrhunski štimung. Posebna atrakcija bio je drugi harmonikaš orkestra – tinejdžer iz Vulongonga Markus Bogovac.

Humanost na prvom mestu

Od osnivanja 2013, “Zastava“ je učestvovala u humanitarnim akcijama širom kontinenta, nesebično donirala, a neretko i sama bila pokretač. Milan Kalanja je obavestio prisutne o predstojećem pikniku, koji organizuje Humanitarna organizacija “Momčilo Bogunović“.
Cilj je prikupljanje sredstava za pomoć porodici Janka Pupovca i Bani Drači, a događaj će biti upriličen 20. juna na imanju u Rozmoriju.

Uspešan projekat

Trebalo bi istaći da su, tokom restrikcija, lovci “Zastave“ strogo pazili na regulativne mere i ostali kućama, sprečeni da posete unutrašnjost Viktorije, njihovo često odredište.
Upravo u 2020, u mesecima kada je jenjavao prvi ciklus pandemije, “Zastava“ je pokrenula pištoljski klub u sklopu Cecil Park International Shooting centra. Ova saradnja traje i danas, a “Zastava“ ima termin kada se lovci okupljaju i nadmeću u streljaštvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here