Zabranjen sajt “Mininova”

0

Ovaj korak je usledio pošto je sud u Holandiji naložio sajtu da ukloni linkove koji vode ka ilegalnim sadržajima. Međutim pošto ni to nije bilo dovoljno kako bi se rad "Mininove" ozakonio, vlasti su odlučile da ukinu sajt.

Iako "Mininova" nije potpuno zatvorena, sa nje se više neće moći preuzimati materijal "ilegalnog sadržaja“, a to znači najnoviji filmovi koji su još uvek u bioskopima ili sadržaj za koji nije dobijeno autorsko pravo za distribuciju, a to je upravo ono što je ljude najviše i zanimalo.

Tim Kuik, direktor holandske antipiraterijske grupe, je rekao da su zadovoljni što Mininova sada koristi BitTorent tehnologiju u legalne svrhe.

"Mi nismo protiv tehnologije, već samo protiv tehnologije koja se koristi u ilegalne svrhe“, dodao je Kuik.

Osoblje zaposleno u Mininovi je u jednom blogu napisalo da im sudsko rešenje ne daje drugu mogućnost sem da se potpuno ugase ili rade po propisime, ali oni ne isključuju mogćnost žalbe Apelacionom sudu.

Iako je Mininova završila sa ilegalnom distribucijom fajlova, to je i dalje samo mali korak u korist predstavnika muzičke i filmske industrije koja u poslednje vreme vrši veliki pritisak na sudstvo kako bi ostvarila profit i povratila uloženi novac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here