Užarena atmosfera i “staro i mlado“ koje uglas peva hitove stare i preko 30 godina uobičajen su prizor na koncertima Zabranjenog pušenja, a tako je bilo i u petak i subotu uveče u krcatim salama u Splitu i Zagrebu, gde je kultni rok bend obeležio 35 godina od albuma prvenca “Das ist Walter“.

Zabranjeno pušenje, predvođeno Sejom Seksonom, nastupalo je u petak u velikoj dvorani na Gripama u Splitu, a dan kasnije u Domu sportova u Zagrebu. Koncerti su, kako je ovaj bend već navikao publiku, trajali tri puna sata i bili prepuni hitova. Uz frontmena Seju Seksona, publiku su u neprekidno razigranom stanju držali Toni Lović na gitari, Branko Trajkov za bubnjevima, Robert Boldižar na violini, Dejan Orešković na bas gitari i senzacionalna Lana Škrgatić menjajući na svojim veštim prstima saksofon, flautu i klavijature.

Sejo je, u prepoznatljivom bosanskom stilu, u više navrata okupljene zabavljao šalama i vicevima, a gost na oba koncerta bio je i Dražen Žerić Žera iz Crvene jabuke, koji je otpevao hit “Možeš imat’ moje tijelo“. Posebno dirljivo bilo je i pojavljivanje Musafe Čengića zvanog Mujo Snažni, koji je s bendom snimio prve dve ploče, a u Domu sportova u Zagrebu na gitari je zasvirao “Zenica blues“.

Reperka Sassja, s kojom je Pušenje snimila jedan od novih hitova “Kupi nas Ali“, publici se obratila video porukom i izvinila zbog nedolaska, pošto je kao novopečena majka morala da ostane uz svoju bebu.

Zabranjeno pušenje nakon nastupa po Kanadi i splitskog i zagrebačkog koncerta, nastavlja turneju kojom obeležava 35 godina od objavljivanja albuma „Das ist Walter“ koncertima u Australiji,gde će početkom novembra svirati u Pertu, Sidneju i Melburnu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime