pixabay

Ekonomista iz Rusije Sergej Očigava uspeo je da doputuje avionom u Los Anđeles bez pasoša, vize i avionske karte. Kako mu je to uspelo – ne zna ni sam.

Naime, kako pišu ruski mediji, Očigava je zadržan 4. novembra na pasoškoj kontroli na aerodromu u Los Anđelesu jer službenici nisu mogli da ga nađu na spisku putnika ni na jednom od međunarodnih letova. Takođe, nije imao pasoš niti vizu, a na saslušanju je rekao da se ne seća kako se našao u avionu kompanije “Sas”.

Prilikom pretresa prtljaga, kod Očigave su pronađene ruska i izraelska dokumenta, kao i fotografiju iz pasoša na mobilnom telefonu sa njegovim imenom, datumom rođenja i brojem dokumenta. Međutim, nije precizirano koja zemlja mu je izdala pasoš.

“On tvrdi da nije spavao tri dana i da se ne seća šta se dešava”, navodi se u dokumentu koji je potpisao agent FBI, prenosi “Komersant”.

Predstavnici avio-kompanije su potvrdili da je muškarac bio na njihovom letu iz Kopenhagena. Prema njihovim informacijama, nije pokazao kupon za ukrcavanje i seo je u avion na slobodno mesto. Tokom leta se čudno ponašao.

“Tražio je po dve porcije za svaki obrok i jednom je pokušao da pojede čokoladu koja je bila namenjena članovima posade”, navodi se.

Sud Los Anđelesa podigao je optužnicu protiv Očigave zbog putovanja bez dokumenata i priveo ga je.

U dokumentima koji je potpisao agent FBI navodi se da je Očigava magistar iz oblasti ekonomije i marketinga, a u Rusiji je pre nekoliko godina radio kao ekonomista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here