EPA/Yuri Kochetkov
Marija Zaharova

“Zapadnoj koaliciji nije bitna smrt civila u Jemenu ili u drugim zemljama, jer oni računaju na to da će kasnije prekrojiti istoriju”, rekla je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u intervjuu za Radio Sputnjik.

– Navikli su da kada je to potrebno bombarduju bilo koje ciljeve – vojne, civilne. Nije ih briga. Apsolutno ih nije briga da li tamo ima civila, koliko ima žena, dece, staraca. Nije bitno da li nepokretni ljudi koji su na lečenju mogu da se izvuku odatle. Uopšte ih nije briga, i uvek im je bilo sve jedno. Istorijski gledano, nije ih briga – istakla je ona.

Kako kaže, razlog za to je taj što na Zapadu znaju da će „zatim spaliti bilo koji udžbenik istorije, srušiti svaki spomenik koji svedočiti o činjenicama”, kako bi prekrojili istorijske činjenice, a zatim i „podići lažni spomenik, napisati lažni udžbenik” koji odgovara verziji priče koju žele da plasiraju, prenosi RT Balkan.

Svejedno im je šta se danas dešava. Oni samo brinu za sebe i svoju konjunkturu, koja u ovom trenutku glasi: U kojoj meri će bombardovanjem Jemena moći da skrenu pažnju sa neuspeha u drugim delovima regiona, ističe portparolka MSP-a Rusije.

Ono što ih još brine je to koliko mogu na svom terenu, na teritoriji SAD, da stvore osećaj nekakve „proaktivnosti” i tako „utiču na glasove birača”. „To je ono što ih sada brine”, zaključuje Zaharova.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO ZAPADNO MENJATI ZA ISTOČNO BOLJE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here