EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Velika Britanija je skoncentrisala sve svoje državne resurse u suprotstavljanje Rusiji, i iz tog razloga London nije u stanju da se pozabavi unutrašnjim pitanjima, poručila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je na svom Telegram kanalu, komentarišući ostavke u britanskoj vladi, saopštila da su razmere unutrašnjih problema sa kojima se suočava Velika Britanija iznenađujuće, prenosi Tass.

“London je uložio sve svoje snage u suprotstavljanje Rusiji i učešće u sukobima u Ukrajini. Ogromni finansijski troškovi, britanski plaćenici, instruktori i ključne obaveštajne snage, sve je mobilisano za rusofobiju. Zato nisu u stanju da se izbore sa unutrašnjim problemima”, napisala je ruska zvaničnica.

U utorak su britanski ministri zdravlja i finansija, Sadžid Džavid i Riši Sunak podneli ostavke na funkcije u britanskoj vladi zbog, kako su obrazložili, nagomilanih izazova i gubitka poverenja u premijera Borisa Džonsona.

Oba ministra su izjavila da ne mogu da nastave mirne savesti, preneo je Rojters.

1 COMMENT

  1. Па то је стари рецепт политичара западних демократија (читај монархија, лажова, фашиста). Кад нешто шкрипи у својој земљи они се баве политиком других “не ваљалих” земаља да би убедили своје потчињене како живе у највећем благостању ове планете. Таквим методама се одавно служе и српски политичари. Да не говоримо о Титовом “најбољем” друштвеном уређењу на целом свету, које је Србе отерало у пропаст.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here