EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

U tvrdnju Vladimira Zelenskog da je ukrajinska vojska od početka specijalne operacije izgubila samo 31.000 vojnika ne veruje nijedan Ukrajinac, izjavila je predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Ranije, Zelenski stanovništvo Donbasa koje govori ruski jezik nije smatrao ljudima, sada ni stanovnike preostalih delova Ukrajine više ne smatra – rekla je ona.

– Građani Ukrajine za njega nisu ljudi, već jedinice za koje se još može dobiti zapadni novac – dodala je Zaharova.

– Mislim da se upravo time objašnjava činjenica da je nekoliko puta umanjio gubitke, ostavljajući u redovima ukrajinske vojske „mrtve duše“ kako bi dobijali novac za njih kao da su živi. Novac će nastaviti da iznose u inostranstvo – rekla je portparolka.

Zelenski je danas izjavio da je 31.000 ukrajinskih vojnika ubijeno od početka ruske invazije pre dve godine, što je prvi zvanični podatak za više od godinu dana. Ukrajinski predsednik je na konferenciji za novinare u Kijevu rekao da ne može da otkrije broj ranjenih “jer bi to pomoglo ruskom vojnom planiranju”.

Komentarišući ono što je rečeno, Zaharova je napomenula da „svaki građanin Ukrajine razume da Zelenski laže, pre svega, svakog čoveka na kopnu“.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da su Oružane snage Ukrajine samo u periodu jun-jul izgubile skoro 43.000 vojnika.

3 COMMENTS

  1. Glumac nema empatije ni za stradanja, ni za unistavanje Ukraine osim da izigrava glavnu ulogu u ovome bratoubilackom ratu, koji je i njegovim bahatim sudjelovanjem izazvan. I ja vjerujem da ne govori istinu o broju poginuli, svojih sugradjana.Malo to njega pogadja, on igra za tudje interese a ne interese Ukra sa zapada Ukraine, a pogotovo ne za interese Rusa sa istoka Ukraine.

  2. Ovo mu je uloga koju je najbolje unovčio u svojoj glumačkoj karijeri, ali nažalost ne radi se o komediji i iza tih brojeva su nečiji očevi, braća, sinovi, muževi i prijatelji. Tragedija za bratske slovenske narode koje Anglosaksonci svojim spletkarenjem okreću jedne protiv drugih. Zapadno zlo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here