EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Marija Zaharova u autorskom članku za Komsomoljskuju pravdu optužila je SAD da, navodeći da je ID kriv za napad u Moskvi, prikriva Ukrajinu.

Posle napada na koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve, SAD pokušavaju da spasu Ukrajinu, pominjući u Rusiji zabranjenu terorističku grupu Islamska država i da prikriju sebe i režim Zelenskog koji je stvorila, napisala je portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova.

– Američki politički inženjeri gurnuli su se u ćošak svojim pričama da je napad na Krokus siti hol izvela teroristička grupa ID. Otuda svakodnevni pokušaji Vašingtona da sebe i režim Zelenskog pokrije plašenjem od ID – istakla je ona.

Prema rečima Zaharove, postoji niz faktora koji direktno i indirektno ukazuju na umešanost američkih vlasti u sponzorisanje ukrajinskog terorizma.

– Milijarde dolara i neviđena količina oružja, uložena bez odgovornosti i uz korišćenje korupcionaških šema u kijevskom režimu, agresivnom retorikom u vezi sa Rusijom, besnim nacionalizmom, zabranom mirovnih pregovora o Ukrajini, beskrajnim pozivima da se sukob reši silom. Odbijanje osude višegodišnjih terorističkih napada, koje je izveo kijevski režim, i masovna informativna i politička podrška bilo kakvim, pa i najgnusnijim akcijama Zelenskog – navela je ona.

Zaharova tvrdi da su prethodne američke intervencije u bliskoistočnim pitanjima dovele do pojave, jačanja i institucionalizacije niza radikalnih i terorističkih grupa koje su i danas aktivne u regionu.

– Koja je logika, pitate se? Novac i moć. A, s obzirom na međunarodnopravnu zabranu direktne intervencije, radi se i o sejanju ‘kontrolisanog haosa’ i preoblikovanju svetskog poretka od strane terorista. Pažnja, pitanje za Belu kuću: da li ste sigurni da je to bila ID, nećete li se kasnije predomisliti – zaključila je ona.

4 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here