EPA/Yuri Kochetkov
Marija Zaharova

Vojni scenario na Kosovu i Metohiji mogao bi da ima katastrofalne posledice i zato Moskva podržava volju Beograda da pronađe mirno rešenje, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Od sveg srca podržavamo posvećenost Beograda pronalaženju mirnog rešenja za kosovsko pitanje, zasnovano na međunarodnom pravu i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN – rekla je Zaharova na brifingu za novinare.

Istakla je da Moskva veruje da je zadatak diplomatije da obezbedi efikasnu pomoć u pronalaženju rešenja prihvatljivog za obe strane, prenosi Tass.

Ocenila je da Zapad, koji je, po njenim rečima, odgovoran za krizu, do sada nije učinio ništa kako bi se postigao napredak u rešavanju kosovske krize.

Navodi da se rešavanje kosovskog pitanja ne razvija u formi dijaloga “jer je Priština zapravo ohrabrena da izvodi sve brutalnije akcije”.

3 COMMENTS

  1. Ima li Rusija neke konkretne predloge ? Ako imamo emisare iz skoro svake zapadne zemlje, koja je ili učestvovala u bombardovanju Srbije ili priznala tzv Kosovo, zašto ne bi smo imali emisare i iz Rusije, Kine, Indije, Brazila…hoće li KiM biti tema na nekoj novoj Jalti ? Hoće li se uvažiti interesi Srbije i srpskog naroda?

  2. Ko tebe ista pita? Sta ima ti da podrzavas ili ne? Idi u Lugansk i brini se da se mrtva ruska deca dostojno pokopaju.

    • Šta rade moderatori ovog portala??? Zašto se dozvoljavaju ovakvi komentari puni mržnje !!! Sramota !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here