EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Rusija je osudila napade SAD i Velike Britanije na Hute u Jemenu navodeći da su oni još jedan primer izvrtanja rezolucija Saveta bezbednosti UN i potpuno nepoštovanje međunarodnog prava.

Rusija poziva međunarodnu zajednicu da osudi napade na Jemen i da intenzivira međunarodne napore za sprečavanje eskalacije sukoba na Bliskom istoku, saopštilo je rusko Ministarstvo, prenosi RIA Novosti.

“Vazdušni napadi SAD na Jemen još su jedan primer toga kako Anglosaksonci izvrću rezolucije Saveta bezbednosti UN i potpuno zanemaruju međunarodno pravo radi eskalacije situacije u regionu zbog ostvarivanja svojih destruktivnih ciljeva”, napisala je portparolka Ministarstva Marija Zaharova na Telegramu.

SAD, Velika Britanija i saveznici pokrenuli su napade iz vazduha i sa mora na vojne mete Huta, kao odgovor na njihove napade na brodove koji plove Crvenim morem.

Rusija je zatražila hitnu sednicu SB UN o aktuelnoj situaciji.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO ZAPADNO MENJATI ZA ISTOČNO BOLJE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here