Tanjug/AP
Marija Zaharova

Vojne vežbe NATO-a na teritoriji Finske, blizu ruske granice, su provokativnog karaktera i imaju za cilj da izvrše pritisak na Rusiju, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Vojne vežbe NATO-a u blizini ruskih granica su provokativne. Njihov cilj je da demonstracijom sile izvrše vojni pritisak na Rusku Federaciju – saopštila je Zaharova i dodala da ovakve operacije povećavaju rizik od vojnih incidenata.

Predstavnici NATO-a ”namerno raspiruju histeriju oko navodne ruske pretnje“ i ”aktivno šire insinuacije o nekim planovima Rusije da napadne države članice bloka“ kako bi opravdali sopstvene agresivne namere, ocenila je portparolka.

Zaharova je istakla da je obuka na teritoriji Finske ”deo hibridnog rata” protiv Rusija, a da Alijansa vojno eksploatiše skandinavsku zemlju, prenosi TASS.

– Bez sumnje, biće preduzete sve neophodne političke i vojno-tehničke mere da se neutrališu pretnje odbrambenoj sposobnosti naše zemlje – upozorila je potparolka, naglasivši da Moskva pomno prati akcije Zapada.

1 COMMENT

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here