Zahvalni dijaspori na pomoći

0

Gosti i domaćini u konzulatu
 

Predstavnici Čačka Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika i šef stručno-operativnog tima za odbranu od poplava i Miroljub Petrović, direktor marketinga televizije Galaksija 32.

 

Iskoristiti sporazume

Milan Bojović ističe da je s Jugoslavom Miškovićem predstavnikom Privredne komore Srbije u Frankfurtu razgovrao na temu privredne i kulturne saradnje s nekim gradovima u ovoj oblasti.
– Dogoverene su dalje razmene informacija o mogućnosti ulaganja u naš grad i o našim mogućnostima za izvoz u Nemačku. Nagovešteno nam je da treba da iskoristimo određene sporazume koji već postoje kao što je elektroindustrija i izvoz naših proizvoda i radne snage u Nemačku – rekao je Milan Bojović.

– Cilj naše posete bio je da se konzulatu zahvalimo na njihovom velikom angažovanju i učešću u prikupljanju pomoći za građane u Čačku koji su pretrpeli materijalnu štetu u poplavama koje su nas zadesile u maju ove godine. Razgovarali i o inicijitivi koja je potekla od SKUD-a Oro da se sa uspostave specijalni, partnerski i prijateljski odnosi s gradom Frankfurtom. Upućen je zvaničan dopis predstavnicima Frankfurta koji je naišao na pozitivan odjek, pa se nadamo i potvrdnom odgovoru – rekao je Milan Bojović.

– Zahvalnošću koju je iskazao pomoćnik gradonačelnika Čačka zaokružena je lepa priča u kojoj je naša dijaspora pokazala da misli na svoje građane u Srbiji i pomogla im je kada je bilo najpotrebnije. Mi nastavljamo da pomažemo pa je posredstvom naših građana iz Bad Homburga obezbeđena donacija u medicinskoj opremi od firme Rozenkranc i velikog prijatelja Srbije, Matijasa Brosa, koja je upućena zdravstvenom centru "Dragiša Mišović" u Čačku. Predstavnici Rozenkranca su obećali da će i dalje upućivati donacije ako to bude potrebno – rekao je konzul Branko Radovanović.
Sastanku su prisustvovali i Svetlana Ilić predsednik SKUD-a Oro i počasni predsednik Ljubiša Levajac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here