Zahvalnice humanistima

0

Uprava se zahvalila članovima, simpatizerima, firmama i svima koji su doprineli uspešnosti humanitarne akcije.

 

Pozitivna slika o Srbima

– Kao narod koji je u prethodnih 20 godina prošao kroz stravičan krah svih vrednosti, poraženi i osiromašeni, sluđeni – što od svojih izabranih predstavnika, što od međunarodne zajednice – i preko svake mere medijski (na Zapadu) stavljeni na stub srama i prikazan kao primer svega što nije dobro, potrebno je da uložimo ogroman napor da takvu sliku o nama promenimo. Ova u suštini mala akcija pokazala nam je da je to moguće, jer i pored toga što smo pokrenuli naše ljude koji možda i ne dolaze u klub, pokrenuli smo i nemačke pojedince, firme, institucije. Sasvim sam siguran da svi oni sada makar malo pozitivnije gledaju na nas, a i to malo je mnogo jer svaki korak je važan – istakao je Dejan Janković.

Za kratko vreme članovi SKSC su poslali četiri šlepera i sakupili su 6.200 evra pomoći. Mnogi su se uključili u akciju i što je najvažnije svi su bili složni. Dejan Janković je istakao da upravu tu činjenicu niko ne sme da zaboravi i da je svi imaju na umu ne samo u kriznim trenucima već svakodnevno.

Drago Klječanin je pozdravio prisutne, ukazavši na trenutku situaciju u klubu i zamolio je za aktivnije uključenje u rad jer je nekoliko članova uprave saopštilo da više ne može aktivno da učestvuje u radu (Danko Žigić, Nedeljko Šević i Dejan Janković).

Posebne zahvalnice dodeljene su Zoranu Perišiću i firmi u kojoj radi DHL
-u koji su donirali prevoz humanitarne pomoći, zatim Mišelu Rađenoviću i firmi u kojoj radi Friešinger Mühle za doniranih 22 tone brašna, grčkoj i jermenskoj zajednici koje su samoinicijativno organizovale humanitarne akcije, firmama Knorr , XXXL i mnogim drugim.

Članovi uprave usmeno su se zahvalili svim pojedincima koji su se uključili u ovu akciju na bilo koji način, istakavši da ne žele da se bilo ko oseti zaboravljenim.

Zahvalnost je upućena i Dopunskoj školi na srpskom jeziku koja je zajedno članovima centra organizovala akciju Deca Hajlbrona za decu Paraćina, zatim organizaciji Iz ruke u ruku iz Štutgarta sa kojom je bila odlična saradnja, a od članova Centra posebna zahvalnost članova preko dnevnog lista "Vesti" ide Mihaeli Gajić koja je od prvog dana bila član kriznog štaba, a zatim i suorganizator akcije Deca-deci.

Posle dodele zahvalnica usledilo je prijateljsko druženje uz Rebus bend i bogatu trpezu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here