Zahvalnice neimarima

0

Vladika i Branko Trkulja, idejni tvorac projekta kapele

 

Vernici iz parohije u Lincu velikim angažovanjem proteklih meseci sagradili su još jednu "svetinju" u dvorištu hrama Svetog Oca Vasilija Ostroškog.

 

Prelepa kapela za paljenje sveća nikla je posle gotovo svakodnevnog rada grupe naših zemljaka raznih struka i profesija.

 

Zato je i na svetac Pokrova Presvete Bogorodice, po kojoj kapela i nosi ime, bila vidljiva velika radost kod brojnih parohijana.

 

Kumstvo Čeniću

Posle liturgije izabran je kum kapele i pročitana povelja, kako i nalažu crkvena pravila. Ova nesvakidašnja čast pripala je jednom od najuglednijih parohijana u Lincu, Aleksandru Čeniću. On je ponudio 1.000 evra kao prilog za kumstvo i nejgovo ime je ispisano na povelji koja je položena u temelje novosagradjenog objekta pored hrama Svetog Oca Vasilija Ostroškog.

Liturgiju povodom osveštanja novosagrađenog objekta, u hramu je služio vladika srednjoevropski Konstantin sa sveštencima iz Beča, Sankt Peltena, Ensa i Gmundena i parohije Linc.

Svima koji su učestvovali u radu i izgradnji kapele Srpska pravoslavna parohija Linc dodelila je posebne zahvalnice, koje je nagrađenima dodelio vladika Konstantin.

 

Posebna zahvalnost odata je Branku Trkulji, inženjeru koji je napravio idejno rešenje za izgradnju objekta kod hrama u Lincu.

Naglašavajući da je izgradnja objekta još jedan dokaz vere svih pravoslavaca i hrišćana u Isusa Hrista, vladika se zahvalio svima koji su dali doprinos da se kapela izgradi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here