Tanjug
Počinju radovi: Polaganje kamen temeljca

Zaječar će za godinu i 11 meseci dobiti gradski stadion, koji će imati kapacitet od 8.000 mesta i biće potpuno pokriven, po čemu će biti jedinstven u Srbiji, najavio je Aleksandar Vučić na svečanosti povodom početka radova. Pošto je, zajedno sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem i gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem, položio kamen temeljac, predsednik Srbije je poručio da će ovaj stadion biti najlepši u zemlji.

– Ovo je najlepši projekat, koji deluje čudesno. Stadion će biti kuća fudbala za Zaječar, ali i za celu istočnu Srbiju. Jedan je od šest novih u Srbiji, koji će biti izgrađeni, uz Nacionalni stadion u Beogradu – naveo je Vučić, dodajući da će na ovom stadionu igrati Crvena zvezda, Partizan i reprezentacija Srbije, kao i da će objekat biti izgrađen po najsavremenijim standardima Evropske fudbalske unije (UEFA).

Prema njegovim rečima, gradnja stadiona imaće veliki značaj za grad i regiju.

– Izgradnja Arene bila je razvojni projekat za taj deo Beograda, a isto će se desiti i sa Zaječarom, pošto će se oko stadiona na Kraljevici graditi hoteli i drugi sadržaji. U razvoj Zaječara u narednom periodu biće uloženo73 miliona evra, a ulagaćemo i u celu Istočnu Srbiju – najavio je predsednik, koji je pre polaganja kamena temeljca za gradnju stadiona obišao i završne radove na obnovi Osnovne škole “Hajduk Veljko” i sportske hale, gde se družio i razgovarao sa decom.

– Žao mi je kada tokom obilaska radova čujem da, iako država ulaže dosta novca u izgradnju škola, sportskih hala i sličnih objekata, postoje kašnjenja i prepirke ko je za to kriv. Ipak, na kraju će biti dobar rezultat za decu i ona će moći da uživaju – rekao je Vučić. On je dodao da je uveren da će izgradnja novog, multifunkcionalnog stradiona u gradu biti veliki podstrek za mlade, a Zaječarcima je poručio da naprave dobar fudbalski tim za Superligu.

Pomoć Hrvatskoj

Vučić je rekao da je Srbija spremna da pomogne Hrvatskoj, i tehnički i finansijski, i da se nada da je zemljotres prošao uz minimalne žrtve.

– Spremni smo da pružimo svaku vrstu pomoći. Želim da se Hrvatska brzo oporavi i da brzo obnovi sve objekte – poručio je predsednik.

Ništa od priznanja Kosova

Predsednik Srbije rekao je da nema ništa ni da oduzima, ni da dodaje svojoj izjavi da priznanja Kosova neće biti dok je on predsednik Srbije.

Zamoljen da prokomentariše ocenu Danijela Severa da ta njegova izjava navodno svedoči da je odlučio da je jedina nagrada koja bi ga ubedila da prizna Kosovo članstvo u EU, koje sigurno neće biti dostupno tokom njegovog aktuelnog mandata, Vučić je rekao da se, kao ozbiljan i odgovoran čovek, ne igra besmislenim izjavama.

– Znam kroz šta smo prošli u Briselu, kroz šta prolazimo svakog dana i radostan sam što me danas neko optužuje što šaljemo vakcine i lekove, a ne tenkove – tvrdi Vučić.