Zajedno za vanrednu izbornu skupštinu

0

 

Posle "skandala" i "miniranja", o čemu su "Vesti" proteklih nedelja opširno pisale, "treća sreća" bio je vanredni sastanak održan u subotu u prostorijama kluba "Oro". I sa sednice u "Oru" ponovo je upućen, sada zajednički zahtev, za održavanje nove, vanredne Izborne skupštine, a rok za odgovor je 19. decembar.

 

Skup je blagoslovio frankfurtski paroh, protojerej Stojan Barjaktarević. Povod za sednicu, kako je pisalo u pozivu, bila je godišnja skupština Centralnog saveta Srba u Nemačkoj koja je održana 31. oktobra u Frankfurtu, a koja je, po mišljenu delegate ove dve pokrajine obilovala nepravilnostima posebno po pitanju izglasavanja kandidata za Skupštinu dijaspore Republike Srbije.
 

O tome su i ovoga puta, u svojim uvodnim izlaganjima, govorili predsednici CSSRV Sava Pejović i CSS Hesena Miloš Cvetanović. Na dnevnom redu je bilo još nekoliko tačaka, među njima ona o osnivanju radne grupe koja će raditi na formiranju "Okruglog stola" svih srpskih udruženja u Nemačkoj i da se na taj način biraju delegati za Skupštinu dijaspore.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 30.11.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here