Zakatančena crkva dočekala veterane

0

 

Grupa penzionera, među kojima su bili i oni koji će ove nedelje obeležiti punih šest decenija kako su zakoračili na tle Australije, zajedno sa grupom predstavnika grčke zajednice, krenula je na put kako bi se njeni članovi podsetili na izuzetno teško vreme kada su započinjali nove živote.

Australija je za većinu bila simbol novog života, ali generaciji ratnih zarobljenika Drugog svetskog rata, saznajemo ovde od njih, nije bio lagan prvi susret s Bonegilom.

 

Jer, oni koji su tek oslobođeni iz zarobljeništva u Bonegili su ponovno bili smeštani u barake, slične onima u kojima su bili u Nemačkoj.

Put je grupu srpskih penzionera odveo i u mesto Vodonga gde su planirali da posete tamošnju crkvu Svetih apostola Petra i Pavla.

 

Međutim, u subotu, kada su pročitali "Vesti", bili su vidno potreseni nemilim dešavanjima u tamošnjoj pravoslavnoj zajednici.

 

Razočarani zbog srpske nesloge, hram su mogli da posmatraju samo kroz prozore svojih autobusa, ali je primećeno da su sve kapije i ulazi oko hrama bili zaključani katancima i lancima.

– Dokle ovako, pa samo nam se smeju zbog ovoga – bio je komentar putnika iz Melburna.

Tokom dvodnevnog izleta penzioneri su posetili i mesta Olburi i Bičvort i uživali u lepom planinskom mestu Brajt, gde su obišli i lokalnu plantažu voća i uživali u pečenim kestenima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here