Youtube/Sancho - Topic
Ne odstupa od svog puta: Omot jubilarnog, desetog albuma

Kada je uzeo gitaru u ruke i počeo da skida prve akorde, verovatno nije ni slutio da će ta ljubav trajati decenijama i da ga neće napustiti ni kada bude na pragu da zaokruži šest decenija trajanja na trećem kamenu od Sunca. Lozničanin Slobodan Trifunović Sančo primer je čoveka koji iskreno voli i veruje u ono što radi bez obzira na prepreke, trendove, (ne)profit i slične prolazne stvari. On je bio i ostao zaljubljenik gitare i rok muzike i autor koji je do sada stotinak pesama koje je ovekovečio na nekom od nosača zvuka, kako se to nekada govorilo.

Na samom zalasku 2022. godine izašao je njegov deseti, jubilarni, album ” Good Time Roll
” (“Dobar provod”), pod etiketom beogradske diskografske kuće “Metropolis mjuzik”, čime je ovaj rok kantautor obeležio tri decenije od debitantskog albuma “Daleko od sna”. Novi album ima pesme na engleskom, njihov autor je upravo Trifunović, a odsvirao je i sve gitare, usnu harmoniku, bas i otpevao svaku. Šta je i kako uradio predstavio je prvo svojim sugrađanima u Galeriji “Mina Karadžić”, gde je uz malo priče i mnogo svirke pokazao da, kao i pre, njegova muzika nastaje pod uticajem roka, bluza i kantrija.

Sančo peva o ljubavi, odnosu prema životu, rodnom gradu iz kojeg je odlazio, ali mu se uvek vraćao i vratio, o životnim temama u kojima svako može da se nađe.

– Pišem pesme, snimam ih i, eto, dođoh i do desetog albuma. ” Good Time Roll” ima 11 novih autorskih pesama, zadovoljan sam i to mi je novi vetar u leđa da nastavim dalje. Već imam materijala za naredni album, jer pesme jednostavno “dolaze”. Inspiracije ne manjka, ima je u svakodnevnom životu na pretek i idemo dalje – kaže Sančo, koji je novi materijal snimio u proleće 2021. godine u tonskom studiju “O”.

Namestilo se da jubilarni album objavi za kuću čiji je vlasnik njegov zemljak, Lozničanin Mioljub Krsmanović Krle, koji se izdavaštvom rok muzike bavi nekoliko decenija. Lozničani su čuli šta je novo uradio Sančo, a predstoji mu da novi album odsvira i u prestonici. Kuda će dalje, još ne zna, ali zna da će iz njegove gitare izaći sigurno još mnogo pesama, na srpskom ili engleskom, koje pevaju o životu i svemu što on nosi u karakterističnom Sančovom stilu. Trajati i istrajavati u bilo čemu više od tri decenije nije malo, a svirati rokenrol u okruženju gde neke druge vrste muzike donose mnogo više “benefita” i ostati dosledan sebi je za svako poštovanje. Sančo za istrajnost zaslužuje medalju, rekao je jedan njegov zemljak u večeri promocije. Trifunoviću to, međutim, nije važno. Bitno mu je samo da svira, piše pesme i, ako ništa više, svojoj duši pruži dobar provod uz muziku koju je voleo, voli i koja ga čini srećnim.

Instrument iz Nemačke

Sančo ima akustičnu gitaru koju je pre više godina od prijatelja dobio iz Nemačke. Stara je više od pola veka, a na njoj je ispisao imena svih do sada objavljenih albuma uključujući i ovaj deseti.

Stigao do radio-stanica širom sveta

Sančo je diplomirani pravnik, nekoliko prvih albuma je izdao na srpskom, da bi onda došao u fazu pisanja na engleskom. Uspeo je da album ” A Prisoner of Freedom” objavi za izdavača čije je sedište u Londonu, pa je taj disk stigao u više od 100 radio-stanica Ujedinjenog kraljevstva, kao i do nekoliko hiljada njih širom sveta, od Južne Amerike do Japana.

Strast i putovanjaa

Osim muzike, Sančova velika strast su i putovanja. Tako je na đonovima svojih cipela sakupio prašinu sa ulica raznih delova sveta, a kako je jednom rekao, posetio je, pored ostalog, Rio de Žaneiro, Buenos Ajres, Keniju, Tanzaniju, Kinu, Indiju, Meksiko, Kubu, Jamajku i još mnogo evropskih gradova. Svuda bi odlazio u prodavnice ploča, slušao tamošnju muziku i upoznavao razne ljude.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here