Tanjug
Briga za Srbe: Aleksandar Vučić sa građanima

Pred nama je novi period u kojem moramo da budemo još snažniji, čvršći i jedinstveni po ključnim pitanjima, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da ta sabornost ne znači jednoumlje.

On kaže da je izjava premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da će pripadnici Srpske liste na KiM da “pate i plate” strašna, ali da Kurti ne bi nikada to mogao da kaže da nema “kart blanš” podršku.

– Albancima je sve dozvoljeno. Koliko god da se pravili da su oštri prema njima, nisu, već ih suštinski podržavaju. Važno je da smo uspeli nekoliko naših ljudi da izvučemo iz pritvora i da se borimo za one koji su još tamo. Za Trajkovića, Luneta, Božića, za druge Srbe, ni krive ni dužne – naveo je Vučić prilikom gostovanja na TV Pink.

Najveći strah predsednika je pokušaj da se Srbima u celom regionu nametne krivica, i to samo zato što hoće da budu Srbi i svoji na svome.

– Imate medijski linč i progon Srba u Crnoj Gori ako oni ne žele da se odreknu Beograda – rekao je Vučić i dodao da se nada da će specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru moći “u lice da kaže sve o njegovim trikovima”.

Očekuje i nove pritiske sa zapada na Srbiju u pregovorima sa Prištinom.

– Sad će nešto novo smisliti, samo čekam šta je to. Oni se suštinski slažu sa svim onim što radi Aljbin Kurti, a ovo sa ZSO im je “must do it”, jer je potpisano pre deset i po godina, što mi insistiramo i nećemo bez toga, a Kurti neće da prihvati. I sad ne znaju kako da izađu iz toga, a smisliće nešto da smo mi krivi, nije važno šta – rekao je Vučić.

Predsednik kaže da ga ne interesuju zamerke zapadnih diplomata i da im oštro odgovara, jer nije njihov potrčko, da mu zameraju.

– Kako da mi zamere, šta sam ja, njihov potrčko pa da mi zamere, šta ću ja njima da zamerim deset puta više? Nisam ja bombardovao Ameriku, nego su oni bombardovali moju zemlju – konstatovao je Vučić.

Odlučnost da opstanemo

Predsednik je rekao da je ponosan na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i poruke koje su poslate.

– To nisu bile poruke mržnje, već čvrstine i odlučnosti da opstanemo na svojim ognjištima, i poruke da dovoljno dobro znamo da nismo veliki, ali da istovremeno nećemo dozvoliti nikome da nas unižava, i da nećemo dozvoliti nestanak našeg naroda – kazao je predsednik.

4 COMMENTS

  1. Rečenica “Nisam ja bombardovao Ameriku, nego su oni bombardovali moju zemlju” će ući u anale, i treba je postaviti na svaki bilbord u Srbiji !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here