EPA/Andrzej Lange

Ruski dronovi efikasno otkrivaju položaje ukrajinskih snajperista, piše list „Njujork tajms“, pozivajući se na ukrajinske vojnike.

Kako se navodi, „za svako povlačenje obarača plaća se cena“, pošto dronovi i termovizijski uređaji zbog toplote koje emituje telo mogu da otkriju položaje čak i dobro kamufliranih snajperista.

Ističe se da ruski dronovi lako otkrivaju i „prašinu, dim, a ponekad i varnice koje se pojavljuju prilikom pucanja iz oružja velikog kalibra brzinom od preko 800 metara u sekundi“.

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine takođe su skrenuli pažnju na profesionalizam ruskih snajperista.

„Imaju odlične momke, efikasne. Mislim da nikada ne treba potcenjivati protivnika“, rekao je neimenovani ukrajinski vojnik za „Njujork tajms“.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, ukrajinska vojska od 4. juna preduzima neuspešne pokušaje ofanzive. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je 12. septembra da su Oružane snage Ukrajine za tri meseca izgubile 71,5 hiljada vojnika, 543 tenka i skoro 18 hiljada oklopnih vozila, različite klase. Prema rečima šefa države, ukrajinska kontraofanziva nema rezultata.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here