EPA-EFE

List „Vašington post” tvrdi da bi taktičke balističke rakete „atakams” i dodatna sredstva za protivvazdušnu odbranu iz novog paketa pomoći Kijevu u vrednosti od 61 milijardu dolara mogle da promene situaciju za ukrajinske oružane snage na bojnom polju.

Prema pisanju lista, visoki zvaničnik američke administracije smatra da bi „atakams” mogle da u skoroj budućnosti „pogoršaju logistiku Rusije na frontu”, zbog čega će ona morati da preispita svoju strategiju u dugoročnoj perspektivi.

Kako se navodi u članku, ukrajinske oružane snage mogle bi pokušati da primene rakete „atakams” za napade duboko u ruskoj teritoriji, na Krimu, Donbasu i priobalnim regionima.

Nove pošiljke naoružanja biće na raspolaganju ukrajinskoj vojsci u najskorije vreme, pošto je Pentagon već rasporedio municiju u južnim regionima Poljske, navodi list.

Istovremeno, američke vlasti pozivaju ukrajinsko rukovodstvo da iskoristi nove isporuke oružja za konsolidaciju snaga i držanje fronta 2024. godine, a ne za organizovanje još jedne „neuspešne” kontraofanzive, ističe se u članku.

Sjedinjene Američke Države žele da ukrajinske oružane snage „povećaju svoju moć ove godine kako bi sledeće godine zauzele više teritorija”, dodao je izvor lista.

SAD će takođe Kijevu predati sisteme PVO. Prema oceni kolumniste novina Dejvida Ignejšesa, to će „smanjiti verovatnoću katastrofe” za ukrajinske oružane snage na bojnom polju.

1 COMMENT

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here