Zapaljena vrata džamije u Subotici

0

Bačen molotovljev koktel na Muhadžir džamiju
 

Imam džamije "Muhadžir" u Subotici Selm Dreković rekao je da su nepoznata lica bacila molotovljev koktel na jedna od vrata na zgradi džamije i načinila štetu, prenela je subotička YuEco televizija. Dreković je kazao novinarima da je policija izvršila uviđaj i
započela istragu.

 

"Ja sam trenutno siguran, zbog toga što imam poverenje u policijske organe koji će preduzeti sve neophodne mere", rekao je Dreković.

 

Na zvaničnu fejsbuk stranicu Islamske zajednice u Subotici postavljene su fotografije zapaljenih vrata.

 

Napadi na pekare i objekte u vlasništvu ljudi druge nacionalnosti, usledili su nakon prekida utakmice Srbija-Albanija u utorak uveče, kada je na teren uleteo dron sa zastavom velike Albanije, nakon čega je došlo je do koškanja među igračima a pojedini navijači su uleteli u teren.

 

Ovo je prvi verski objekat koji je napadnut od kako su počeli napadi na objekte albanske nacionalnosti.

 

Kamenovana poslastičarnica u Novom Sadu

Maglai: Nećemo tolerisati da se bilo ko oseća nesigurnim

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai posetio je džamiju i osudio vandalsko ponašanje i zatražio od istražnih organa da preduzmu sve neophodne mere kako bi se otkrili počionici.

 

"Današnje paljenje džamije je vrlo žalostan i opasan događaj za zajednicu koja je višenacionalna i višekonfesionalna", rekao je Maglai i dodao da je sa policijom dogovorena pojačana kontrola i obilazak objekata i lokacija za koje se sumnja da mogu biti ugroženi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here