pixabay.com
Majkrosoft će uložiti pet milijardi dolara

Microsoft ne dozvoljava svojim zaposlenima da koriste Slack aplikaciju, koja je popularna u poslovnom svetu jer na jednom mestu ima informacije o kompaniji. 

Tehnološki gigant je ovu odluku opravdao nebezbednošću te aplikacije.

Kompanija, inače, već ima sličnu aplikaciju za radno okruženje koja se zove Microsoft Teams.

“Slack Free, Slack Standard i Slack Plus verzije ne pružaju potrebne kontrole za zaštitu intelektualne svojine (IP) kompanije Microsoft. Postojeći korisnici ovih rešenja treba da prebace istoriju ćaskanja i datoteke vezane za Microsoft poslovanje u Microsoft timove, koji nude iste funkcije i integrisane aplikacije Office 365, pozivanje i sastanak”, naveli su u Microsoftu.

Oni su, takođe, navodno zabranili zaposlenima da koriste Grammarli i Kasperski bezbednosni softver, prenosi Biznis Insajder.

Prema GeekVire-u, to obeshrabruje zaposlene da koriste Amazon Veb Services, Google Docs, PagerDuti i cloud verziju GitHub-a.

Microsoft i Slack nisu odmah odgovorili na pitanje Biznis Insajdera zbog čega je došlo do ove situacije.

Slack smatra Microsoft svojim glavnim konkurentom u regulatornom podnesku koji je u aprilu dostavljen Komisiji za vrednosne papire, a Microsoft je u svom najnovijem godišnjem izveštaju naveo Slack kao jednog od svojih konkurenata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here