Hrvatski teniser Matej Šabanov i Tomislav Brkić iz BiH, koji su učestvovali na turniru koji organizuje Janko Tipsarević, pozitivni su na koronavirus, saopštili su organizatori.

Obojica su saznali da su pozitivni po povratku kući, a svi koji su bili u kontaktu sa njima su se testirali i negativni su.

Muški deo turnira je završen, a u ponedeljak bi trebalo da počne ženski, ističu organizatori.

– Važno je napomenuti da se turnir neće otkazati i da će od ponedeljka, 29. juna, na terenima Akademije Tipsarević na TC Olimp početi sa takmičenjem teniserke.

Tokom trajanja muškog turnira nismo imali slučajeve da nam se neko požalio da ima simptome korone. Naravno, zbog sveopšte situacije i pored svih mera bezbednosti koje važe kod nas, svima savetujem da urade test, a obaveza je da bilo ko ako posumnja da je zaražen, to prijavi, prekine da učešće u mečevima i da do dobijanja rezultata i bude u izloaciji.

Sada počinju dve ženske nedelje turnira u kojem učestvuju sve devojke koje se apsolutno osećaju zdravo i koje nisu imale kontakt sa nekim ko je pozitivan na Covid-19. Što se tiče Brkica i Šabanova tokom trajanja turnira nije postojala indicija da su zaraženi. Po povratku sa turnira pojavili su se simptomi, test je pokazao da su pozitivni. Što se tiče ljudi koji su imali kontakt sa njim tokom boravka u Beogradu – rezultati testa su negativni – rekao je Janko Tipsarević.

Turnir na kojem učestvuju teniseri iz Istočne Evrope održava se od 15. juna na teniskim terenima Akademije Tipsarević na SC Olimp na Zvezdari, a poslednji mečevi odigrani su još u četvrtak.

1 COMMENT

  1. Лукави балкански политичари воде нас у вирусни рат. Шаљу заражене иза непријатељских линија.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here