Youtube/DragTimes
Foto: Ilustracija

Zbog uvedenih sankcija Rusiji u luci Zeebrugge u Belgiji gotovo mesec dana stoji više od 8000 novih luksuznih automobila.

Kako pišu strani mediji, radi se o luksuznim automobilima koji su još početkom aprila stigli morskim putem iz Azije a trebalo je da budu pretovareni i transportovani u Rusiju. Međutim, u međuvremenu su uvedene strože sankcije koje zabranjuju izvoz vozila vrednijih od 50.000 evra. Posledica je da su brojni skupi automobili ostali zarobljeni u Belgiji, piše Index.hr.

U pitanju je niz luksuznih modela, od američkog Cadillaca i japanskog Lexusa pa sve do nemačkih premiuma predvođenih u Rusiji posebno poželjnim Mercedesom. Osim automobila, u luci se nalazi i druga roba koja je ostala zaglavljena zbog sankcija. Do sada je zaustavljen promet oko 1100 kontejnera prema Rusiji, tvrde neimenovani izvori iz lučke uprave.

Kad su automobili u pitanju, pretpostavlja se da će biti transportovani na druga tržišta. “Automobili će verovatno ostati ovde dok ne pronađu kupce na drugim tržištima. Ne znamo ko su kupci u Rusiji ni u čijem su trenutno vlasništvu. Ovde ima prostora za 10.000 vozila”, rekao je Marc Adriansens, direktor lučkog terminala za pretovar automobila.

Zeebrugge je jedna od najvećih evropskih luka za pretovar i transfer vozila s godišnjim prometom od čak dva miliona vozila i parking prostorom za 210.000 vozila.

4 COMMENTS

  1. Sta vi mislite, da ce te ostati ne kaznjeni zbog toga. Sta vam vrede vozila, kada nemate gorivo koje ima Rusija !!!

    • Тачно. Све је објашњено у књизи Марија Пуза “Кум”.

  2. Evropa je postala rob Amerike, Amerikanci su najveći lopovi i ubice na svetu. Sramno da tako postupaju prema Rusiji koja je nas oslobodila od Hitlera, 20 miliona Rusa je poginulo u drugom svetskom ratu. Sramota i bruka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here