Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mnogi putnici smatraju helanke idealnim izborom za udobno putovanje, ali Kristin Negroni, američka novinarka i spisateljica koja se bavi avio-industrijom, ističe da su one zapravo potencijalno opasne.

Autorka knjige o najmisterioznijim vazdušnim nesrećama objašnjava zašto je izbegavanje helanki važno kada je reč o bezbednosti u avionu.

U slučaju nužde, kao što je evakuacija nakon pada ili požar u kabini, određena odeća može predstavljati rizik. Kristin naglašava da veštačka vlakna, od kojih su napravljene i helanke, imaju veću verovatnoću da se zapale i zalepe za kožu u slučaju požara u avionu ili na zemlji.

Umesto toga, preporučuje se nošenje odeće od prirodnih materijala, poput pamuka, što je sigurnije u ovakvim situacijama. Kristin takođe ističe važnost nošenja obuće – umesto da putnici budu bosonogi – kako bi se zaštitili u slučaju iznenadne evakuacije na različitim terenima.

Uz to, preporučuje se izbegavanje visokih potpetica i široke odeće tokom putovanja radi veće sigurnosti i udobnosti tokom leta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here