Zašto Bono uvek krije oči?

0

Preosetljiv na svetlost: Bono Voks
 

Oči obolele od glaukoma, koji pritiska vlakna očnog živca i mrežnjače što može dovesti do gubitka vida, veoma su osetljive na svetlost, rekao je 54-godišnji Bono i dodao da naočare za sunce nosi i u zatvorenim prostorijama.

 

"Imam dobru terapiju i sve je u redu", rekao je Bono u televizijskoj emisiji na BBC povodom promocije novog albuma benda "Songs of Innocence", objavljenog 10. oktobra na internetu.

 

U2, koji je nastao krajem 1970-ih godina, do sada je prodao više od 120 miliona studijskih albuma i više od 50 miliona kompilacija i snimaka živih nastupa. Grupa je osvojila 22 muzičke nagrade Gremi, najviše posle američkog muzičara Stivija Vondera. Grupu čine pevač Bono (Pol Hjuson), gitarista Edž (Dejv Adams), basista Adam Klejton i bubnjar Lari Malen.

 

Bend je politički aktivan, posebno u oblasti ljudskih prava. Članovi grupe su aktivisti projekta protiv siromaštva "Make Poverty History", a Bono je član organizacije DATA, koja se bavi otpisivanjem dugova i sidom u Africi.

 

Bono je humanitarno aktivan u svom rodnom Dablinu, gde novčano pomaže pacijente koji se dugo oporavljaju od operacije aneurizme, pucanja krvnog suda u glavi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here