Islamska zajednica zove SPC da zaštiti sve građane

0

Somborska pekara koja je bila u vlasništvu Albanca
 

"Ne smemo kao društvo i društveno odgovorni subjekti dozvoliti grupi huligana da kalja čast naše zemlje i naroda i jednom za svagda moramo zaustaviti takvu vrstu ponašanja", navodi se u saopštenju i dodaje da se ne sme zaboraviti uništavanje hramova po Srbiji, muslimanskih i hrišćanskih.

 

Ligaši će štiti komšije

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je da ako policija nije u stanju da zaštiti građane ove zemlje, na ulicu treba da izađu žandarmerija i vojska i dodala da ako to država ne može da učini "onda će ligaši da čuvaju svoje komšije". Nenad Čanak je podsetio da je LSV upozorila da bi policija trebalo da preventivno zaštiti lokale čiji su vlasnici albanske nacionalnosti kako bi se izbeglo ponavljanje situacije iz 2008. godine.

Zajednica je apelovala i na organe države da izgrednike identifikuju i privedu licu pravde, da obezbede Srbiji i njenim građanima bez obzira na rasu, pol, veroispovest ili naciju, sigurnost i poverenje u državu.

 

MUP je naveo da Srbija neće tolerisati širenje verske i nacionalne mržnje i da će svi koji se odluče da na neprimeren način unište imovinu u vlasništvu Albanaca biti najstrože kažnjeni.

 

On je istakao da će policija zaštititi sve i da garantuje bezbednost i jednaku zaštitu svim svojim građanima.

 

"Činimo sve što je u našoj moći da se ovakvi i slični napadi spreče, uprkos brutalnoj provokaciji na fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije", rekao je Nikolić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here