Tanjug
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas, na pitanje francuskog Le Monda zašto nije pristao da se sastane sa liderima opozicije u Srbiji tokom posete, da je pismo sa zahtevom za taj sastanak stiglo kasno.

– Juče je bio naš nacionalni praznik i oni su svi bili prisutni u našoj ambasadi na prijemu. Pre pisma koje je jutros poslato našem amabasadoru nikakvo pismo nije stiglo. Jutros je stiglo pismo. Nisam to mogao da prihvatim pošto je već bio spreman program i tada sam već kretao za Beograd – rekao je Makron.

Makron je naglasio da svuda razgovara sa opozicijom gde se to traži, kao i da sve političke snage uključujući i opoziciju imaju dijalog sa francuskom ambasadom.

Tako je odgovorio na pitanje istog novinara zašto se nije video sa bivšim gradonačelnikom Beograda Draganom Ðilasom.

Markon je kazao da će biti sastanaka sa njegovim savetnicima i kabinetom, s obzirom da je trebalo poslati to pismo ranije.

– Znali su odavno da ja dolazim danas. Uvek ću videti sve političke snage koje to zatraže i napravićemo plan za to, ali debata koju imamo je važna, i ja poštujem pluralizam i otvoren sam – naveo je Markon.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here