Zastupnik interesa srpskih privrednika

0
Šansa Srbima: Nemanja Damnjanović, lider FPOe, Hajnc Kristijan Štrahe i Ilija Tufegdžić
 

Ovog uspešnog privrednika, koji je vlasnik bečke detektivske agencije Cerberus security, Pro Mittelstand FPOe postavio je na visoko mesto liste kandidata.

Tufegdžić, koji 16 godina živi u Austriji, a samostalni je preduzetnik šest godina, želi da se bori pre svega za mala preduzeća, koja su zapostavljena u korist velikih koncerna, a koja znatno doprinose privredi Austriji.

Zemljaci ga nagovorili

Tufegdžić kaže da je odlučio da se kandiduje na izborima za Privrednu komoru koji se održavaju od 24. do 26. februara, pošto ga je mnogo naših privrednika pitalo što se ne bori za ulazak u Privrednu komoru kako bi imali "svoj glas", ali i zato što ne želi da bude pasivan pred tolikim problemima s kojima se suočavaju privrednici stranog porekla i državljanstva.

On je istakao da se zalaže za smanjenje poreza i dažbina, kako bi se olakšalo malim i srednjim preduzećima poslovanje i zapošljavanje radne snage. Takođe želi uklanjanje svih birokratskih prepreka na putu ka osamostaljenju, kako bi se ubrzalo otvaranje firmi.

Pošto i sam zna na koje probleme nailaze oni koji žele da se osamostale, posebno kada je reč o našim ljudima koji žive u Beču, Tufegdžić namerava da se bori za uklanjanje tih barijera.

– Iako sam imao dovoljno dokumentacije i diploma, sve to nije bilo dovoljno i morao sam, kao stranac, da polažem dodatne ispite – priseća se on dodajući da mu je kasnije rečeno da to ipak nije bilo potrebno.

Stranci su, prema njegovim rečima, suočeni sa većim preprekama na putu ka osamostaljenju.
– Ukoliko budem izabran, preduzetnici sa prostora bivše Jugoslavije imaće kome direktno da se obrate za informacije, ali i ko će ih zastupati u Privrednoj komori – poručio je Tufegdžić.

On navodi da je Pro Mittelstand FPOe, kao frakciju na čijoj listi se kandiduje, izabrao jer ona pruža najveću šansu našim ljudima, dok socijalisti i drugi ne zastupaju interese Srba ni u jednoj oblasti, pa tako ni kod privrednika.

– Voleo bih da u svakoj partiji ima što više naših kandidata i da svaka stranka pokaže interes za naše ljude kao što to čine FPOe i Pro Mittelstand – kazao je Tufegdžić.

On je podsetio da su ovo prvi izbori za Skupštinu Privredne komore na kojima i preduzetnici srpskog državljanstva imaju pravo glasa.

Tufegdžić naglašava da više nije potrebno biti austrijski državljanin da bi moglo da se glasati i da ovo pravo treba iskoristiti jer se može izglasati neko ko će zastupati interese srpskih preduzetnika.

Spreman za saradnju

Tufegdžić naglašava da je spreman na saradnju sa svim našim kandidatima koji budu ušli u Skupštinu Privredne komore, a koji se budu zalagali za interese naših privrednika bez obzira na to čiji su članovi.
Do sada, kako je kazao, onaj mali broj naših koji su ušli u Privrednu komoru gledao je više svoj nego interes naših privrednika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here