Zatvorena biračka mesta na Voždovcu

0

Na vanrednim lokalnim izborima pravo glasa imalo je 149.360 birača. Oni su mogli da glasaju na 82 biračka mesta, koja su bila otvorena od sedam do 20 časova. Do 18 časova izlaznost na izborima u Voždovcu bila je 36,5 odsto.

 

“Izlaznost birača veća je nego na prošlim izborima, održanim 7. juna”, izjavila je portparolka opštine Sanja Savić i istakla da su se izbori na svim biralištima odvijali bez problema.

 

Izlaznosti građana predstavlja reprezentativni uzorak dobijen sa 11 biračkih mesta, od ukupno 82 koliko ih ima na toj beogradskoj opštini.

 

 

Građani Voždovca po treći put u poslednjih godinu i po dana izlaze na izbore, koji su ponovo raspisani, jer se stranke nakon vanrednih izbora održanih u maju ove godine u zakonskom roku nisu dogovorile oko formiranja opštinske vlasti.

 

Ko je lepio plakate?

Na izborima u beogradskoj opštini Voždovac po otvaranju izbornih mesta uočene su manje nepravilnosti na biralištu u zgradi te opštine, ali su one otklonjene.
"Voždovčani su prijavili da se u blizini biračkog mesta broj 26 nalaze stranački plakati. S obzirom na to da je u toku bila izborna tišina, a da su se plakati nalazili u krugu od 50 metara, oni su skinuti i glasanje na tom biralištu proteklo je bez problema", objasnio je šef stručne službe Izborne komisije Branislav Miljković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here