Zatvorene sve radnje na severu KiM

Vestionline, Tanjug
6
Kossev

Sve prehrambene trgovine, radnje, dućani i kiosci s robom na severu Kosova i Metohije od jutros su zatvoreni u znak protesta zbog trgovinske blokade i takse od 100 odsto koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije.

Kako prenosi RTS, ne rade ni pekare ni drugi ugostiteljski objekti.

Predsednik Udruženja privrednika na severu Kosova i Metohije Radoš Petrović, rekao je da su prištinske mere dovele žitelje ovih opština na ivicu humanitarne katastrofe.

Radio Kontakt plus prenosi da su pekari dostavli hleb samo KBC-u Kosovska Mitrovica.

Odluku da danas započnu sa ovakvim vidom protesta, trgovci su doneli prošle nedelje na sastanku, zbog nametnutih taksi na proizvode iz centralne Srbije, koje su kosovske vlasti uvele novembra prošle godine.

Kako je najavljeno, prodavnice će i u utorak biti zatvorene.

6 COMMENTS

  1. Бриселски споразум Београд – Приштина о КиМ изгледа да пада у воду. Као да је састављан на брвну. Бербеци су покисли од воде, а више од блама и само причају своје омиљене теме, али не из споразума, јер је пао нечујно у воду. Све ће то народ платити, а бербеци нека се гордо и чаробно диче.

    • A o kakvom sporazumu vi pričate Mučeniče? O sporazumu sa teroristima?
      Okupacija. Takvim metodama se služe banditi, to su banditske metode. Sa takvim metodama se NATO iskrcava gde god ima resursa i interesa. NATO plaćenička vojska imperijalističkih bandita.
      Biće mira i hleba kad se vrati svako na svoje. Nema tu pregovora, to je samo glumatanje.

  2. Србија се налази тренутно у једној окупираној зони не од стране шиптара већ западних убица безбожника кројача безумља и страдања недузних људи за њихове интересе. Време је да се отргнемо да отворимо очи и сагледамо ствари онакве какве јесу и да се даље овако неможе. Та руља нецивилизованих и примитивних разбојника ,убица деце ,злочиначка хорда која никада неће престати да нам прави проблеме , та руља има само један циљ , отети туђе макар и по цену живота недужних. На нама је да се одлучимо да их зауставимо или да их пустимо да нам униште земљу и народ.

    Зар не видите да се форсира медијски рат против русије и против нас .
    Схватите како хоћете али наш национални интерес се гаси , дошло је време да покажемо зубе и ако треба идемо у рат овог пута без милости . Само тако можемо им у крај стати заувек и отерати НАТО из наше земље

    • Ajde ti vojnik tastature u prvi ratnu liniju. Junace mali ajde bez milosti llupaj tastaturu i idi u rat

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here