Tanjug/AP
Ruski vojnici

Premijerka Estonije Kaja Kalas danas je u objavi na platformi X saopštila da je ta zemlja uspešno zaustavila hibridnu operaciju ruskih bezbednosnih snaga na estonskoj teritoriji.

“Znamo da Kremlj cilja na sva naša demokratska društva. Naš odgovor je da budemo otvoreni i otkrijemo njihove metode. Ovo je način da se odvrate štetne akcije i ojačamo”, istakla je Kalas.

Estonski javni servis ERR danas je preneo je služba unutrašnje bezbednosti te zemlje (ISS) privela desetoro ljudi u okviru krivične istrage u vezi sa vandalizacijom automobila koji pripadaju estonskom Ministru unutrašnjih poslova prošle godine, piše Rojters.

3 COMMENTS

  1. Zna li Kaja da demokratija nije isto što i nacizam ili kolonijalizam? Ako ne zna, možda prvo da joj to neko obajsni, pa da se estonsko društvo izbori sa rusofobijom (zabranom jezika, medija, uskraćivanjem prava ljudima samo zato što su Rusi), a onda da objasne svojim tutorima da Estonija nije njihova kolonija, već suverena zemlja koja donosi odluke u interesu SVIH građana Estonije…tek tada može koristiti reč demokratija u njenom izvornom značenju, a ne pseudo-tumačenju njenog značenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here