Zaveštanje okupilo pisce dijaspore

0

Naši pisci iz Nemačke iz Udruženja Sedmica iz Frankfurta, Literalnog udruženja "Zdravko Đekić" iz Vajblingena kod Štutgarta, Srpska književna radionica iz Frankfurta su uveličali ovaj divan događaj a promocija je obavljena u SKD Minhvilen.

Među gostima je bio rado viđen gost Generalni konzul Srbije u Cirihu, Zoran Jeremić, koji je otvorio ovo književno veče, a za uzvrat je dobio nekoliko knjiga na poklon od USPŠ, koji mu je uručio predsednik ovog udruženja Milisav Đurić.

– Čast mi je što sam večeras sa vama i zato vam se zahvaljujem na pozivu. Raduje me što mogu da podelim sa vama ovaj značajan trenutak, kakav je promocija ovakve knjige koja predstavlja zbornik svega onoga koje ste vi radili proteklih godina. Vama želim da zahvalim samo zato što radite, za tu negu i brigu o srpskoj reči. Navikli smo da se o tome brine kod kuće, u školi, udruženju književnika. Mislim da je daleko vrednije i mnogo važnije ono što vi radite ovde. Uspevate da održite upravo tu reč živom, da je stalno obogaćujete, da joj dajete jednu novu formu ovde van matice u jednom okruženju i jednom svetu koji je realan i u kome morate da tražite budućnosti za vas i za vašu decu i za naš narod ovde koji živi – rekao je u svom nadahnutom obraćanju konzul Jeremić.

Đurić se zahvalio

Organizovali smo promociju jubilarne knjige. Zahvalio bih se Kancelariji za dijasporu Republike Srbije, sa kojom imamo izvanredne odnose, koja je u dva navrata 2009. i 2013. sufinansirala zbornik Zaveštanja srpskih pisaca Švajcarske sa 50 posto sredstava izjavio je Milisav Đurić, predsednik Udruženja Srpskih pisaca u Švajcarskoj ."

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here