Završena Rakijada: Bekrija pobedu dočekao na nogama!

0

Prelazak preko brvna: Najteži zadatak za takmičare
 

Svaka ekipa je imala pet takmičara, s tim što jedan od njih nije imao pravo da pije zbog obaveze da po završetku takmičenja kolege odveze do svojih kuća. Petom takmičaru je oduzet ključ od automobila na početku takmičenja, a vraćen mu je kada je takmičenje završeno, ali tek nakon što je duvao u balon radi provere količine maligana u krvi.

 

Prema preciznoj evidenciji organizatora, za dva sata takmičenja, što takmičari, što navijači i oni koji su iz znatiželje posmatrali ovo jedinstveno, mada možda ne i najpametnije, takmičenje na svetu, objavljeno je da je za dva sata takmičenja popijeno 124 litra ljute rakije snage 19 gradi.

Takmičenje se odvijalo u četiri discipline – prepoznavanje jačine i kvaliteta rakije, prelazak preko grede (improvizovano brvno preko reke), izgovaranje brzalica i izvlačenju rakije iz bureta nategom.

Nakon žestoke borbe i iskazane spretnosti i upornosti, članovi žirije kojima je bilo izričito zabranjeno konzumiranje alkohola, nepristrasno je za ovogodišnjeg bekrijskog deliju proglasilo Dragana Filipovića (35), člana ekipe iz sela Gornji Branetići, kojem je ovo druga uzastopna titula.

 

 

Pobednik je malo "mutan": Dragan Filipović

Dragan Filipović je, na iznenađenje mnogih, titulu bekrijskog delije za 2010. godinu primio na nogama, uz napomenu da bi posle zvaničnog takmičenja tek mogao da popije koju za svoju dušu, ali onako kako inače pije, natenane.

 

 

 

 

 

Pogledajte delić atmosfere iz Pranjana:

 


 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here